20 septembrie 2006

Artera

Revin la blog după o pauză (drept e ca am fost foarte ocupat şi se va vedea în portofoliu).
Dacă tot am scris data trecută de BrandIasi, m-am gandit s
ă vin şi acum cu ceva legat de ce am vazut în zonă.
Pe la începutul lunii am zărit în oraş câteva maşini colate care mi-au atras atenţia (am reuşit ieri să le şi fac o poză). Maşinile erau de la „Artera”, un nou brand apărut în domeniul instalaţiilor, materialelor de construcţii.

Mi-a plăcut numele. El sugerează importanţă vitală şi continuitate. În plus, sună bine. Drept e că numele ar merge şi în domenii ca cel auto, cel medical sau comunicaţii.

Logoul e simplu şi în acord cu semnificaţia numelui prin artificiul de la litera „t” care formează un canal. Imi plac deasemenea şi literele.

Benzile colorate de pe maşini fac parte din design. E bine că există deoarece exprimă activităţile desfăşurate. Îmi par un fel de cărămizi (construcţii) iar cele mai lungi tuburi (instalaţii).

De obicei nu prea agreez tagline-urile din trei cuvinte despărţite prin punct (instalaţii.construcţ
ii.amenajări.). Realizez însă că se simţea nevoia unui astfel de descriptor. Numele trebuia ajutat atât de design cat şi de tagline pentru a întări imaginea că “Artera” e în domeniul instalaţiilor şi al materialelor de construcţii.
Între timp am aflat că e vorba de un rebranding (Artera era cunoscuta drept Tempus) şi că procesul a fost realizat de Innerpride (au lucrat/lucrează pentru Dedeman, IassyFarm).

Per ansamblu mi se pare o identitate reuşită şi care face să mai crească nivelul Iaşului la acest capitol.

01 septembrie 2006

Brand Iaşi

Îmi place în Iaşi. Vreau să imi placă mai mult şi ştiu că pot face şi eu ceva în privinţa asta. Important e că nu sunt singurul care gândeşte aşa. Vezi BrandIasi.Ro.