25 martie 2007

Planificarea strategică

Următorul workshop la MadDays, de fapt prezentare, a fost Strategic Planning (în UK se zice şi account planning)- de Elena Ionita şi Radu Costin, Strategic Planners la Leo Burnett & Target.
S-a vorbit despre planificarea strategică şi care e rolul ei, evident esenţial. S-a mai zis că în Iaşi oamenii sunt un fel de struţocămile (cu o alta exprimare, ce e drept). Fiecare are n atribuţii şi roluri ori la marile agenţii din Bucureşti şi din lume pentru fiecare sarcină e câte un om / departament. L-am auzit în o înregistrare şi pe Razvan Matasel. Interesant discurs.
Prezentarea a întarziat vreo trei sferturi de ceas. M-a cam suprins că nişte oameni din publicitate stau şi nu zic nimic pentru că lipseşte un cablu la proiector. Ceva mai multă spontaneitate nu strica. Poţi vorbi şi fără deja prea clasicul powerpoint (exemplu super în ziua anterioară). În rest a decurs bine treaba iar tema a fost foarte binevenită.


22 martie 2007

Brand=Relaţie

Astăzi a fost prima zi a MadDays (Moldavian Advertising Days) - festival cu publicitate, expoziţii, proiecţii de spoturi, strategie, branding, muzică.
A început cu "Oleacă de branding" de la Marius Ursache. Lume multă interesată, discuţii infocate. Mi-a plăcut super mult ideea de a folosi tricouri în loc de slide-uri. Tot şi-a dat Marius tricouri jos:
Brand=/logo
Brand=/produs
Brand=/publicitate
Brand=relaţie
Brand=emoţie
Brand=încredere
Brand=inovaţie
Brand=a fi diferit
Brand matters (desigur).
Pe cel cu Brand=relaţie l-am primit eu şi sunt încântat ;). Ţin mult tare la mesajul de pe el.
(He he, am şi noutăţi de primă mână ... le voi face cunoscute curând.)

marius ursacheaudienta

Următorul worksop -"Strategic Planning" prezentat de Elena Ionita & Radu Costin, Strategic Planners la Leo Burnett & Target.

16 martie 2007

Un nou logo si agresiv si elegant pentru Lancia

via

Branding Ecuador

Ecuador announced a new brand in an attempt to grow international export markets for its products.
via

premise (ppt din 2002!)

Brandul Românei se construieşte haotic

Oamenii de branding şi publicitate au păreri împărţite despre impactul conceptului Fabulospirit. Bogdan Brânzaş spune că „este un concept interesant şi foarte bine adaptat condiţiilor noastre actuale, când nu avem ceva concret de promovat“. Sorin Psatta declară că „această idee poate să prindă, totul este să ştii cum s-o vinzi.“ Bogdan Naumovici susţine că „s-a făcut zarvă mult prea devreme în jurul lui Fabulospirit, şi un nou ministru de externe n-o să plece la drum cu o astfel de încărcătură. Păcat, că se putea face ceva frumos!“ El susţine că promovarea României de către entităţi diferite nu este o strategie bună, că „ascunde ceva în spate şi că obiectivul real al acestor proiecte e altul decât cel declarat.“
(mai multe, Capital)

15 martie 2007

Finansbank a devenit Credit Europe Bank

Schimbare ajutata de tagline-ul "Timpul creeaza valoarea".

Numele bancii s-a schimbat datorita faptului ca in August 2006, Fiba Holding a anuntat vanzarea pachetului majoritar de 46% detinut la Finansbank A.S Turcia, fosta companie mama a Finansbank Romania, catre National Bank of Greece.
Ca rezultat, Finansbank Romania si subsidiarele afiliate din Olanda, Elvetia, Rusia si Ucraina, detinute in continuare de catre Grupul Fiba, si-au schimbat numele in Credit Europe Bank.

(mai multe)

"Noua identitate vizuală conţine valorile companiei precum transparenţă, dinamism, inovaţie şi încredere. Elementele care definesc noua identitate vizuală sunt diamantul ca simbol al transparenţei, puterii, durabilităţii şi valorii şi cercul ca expresie a viziunii globale", a explicat vicepreşedintele Credit Europe Bank.
(si mai multe)

Brandingul, unul dintre cele mai moderne si indispensabile instrumente ale managementului

Brandul perfect: pozitionarea lui Volvo, designul de produs pentru iPod, comunicarea lui Nike… toate la un loc. E de ajuns doar o pozitionare ca la carte, sau un desen unic, sau numai o campanie cu impact? Cum construim, cum consolidam brandurile de produs, cand nu avem zeci de ani la dispozitie (si cum se erodeaza acestea, nu-i asa?!)? Pentru a avea succes, un manager trebuie sa invete rapid cum sa transforme produsul sau intr-o entitate coerenta de elemente vizuale si verbale care sa creeze valoare pentru business. Cea mai simpla cale de a invata este direct de la cei care au transformat deja teoria in practica.
Aneta Bogdan
, Brandient
(mai multe, Markmedia)

09 martie 2007

The Belgian Development Cooperation Ateneu


Ateneul Tătăraşi are o activitate culturală bogată şi asta mă bucură foarte mult. E însă o Problemă la reprezentare. Le-am şi transmis că e păcat.

Update

Am aflat că logo-ul a fost făcut de persoana angajată să se ocupe de afişele proiectelor (piese de teatru, expoziţii).

08 martie 2007

Happy 8

La multi ani tuturor din viaţa mea!

2006

06 martie 2007

Acuşica

Am vazut programul. Apare şi oleacă de branding, pe acolo. Fiind doar un teaser, nu spun mai multe.


UPDATE: poster

http://www.maddays.ro/

05 martie 2007

Amur

Noua identitate a Amur (se ocupă cu profile metalice) nu se compară nici pe departe cu ce e acum pe site-ul companiei. Eu vad în simbol un A cu umbră, un simbol de infinit, o structură arhitectonică.
Corin vorbeşte de concept dar totuşi nu m-aş arunca în acuzaţii legate de AstraZeneca şi nici de Astral. Aşa ar fi fost o apropiere mult mai mare de noua identitate a Alcatel-Lucent dar am văzut logo-ul Amur înainte de a se fi făcut unirea (Alcatel + Lucent) deci cade posibila legătură. Personal îmi place cum a ieşit Amur Amour. Credits: Innerpride, Iaşi

03 martie 2007

Avem o ţară. Cum procedăm?

La emisiunea lui Cătălin Ştefănescu "Garantat 100%" (Duminică, 4 martie, TVR 1, ora 22.20) se va discuta despre imaginea României, despre Fabulospririt. Invitati: Mihai Razvan Ungureanu, Bogdan Naumovici, Aneta Bogdan si Lucian Georgescu.

Va mai fi o editie si saptamana viitoare, pe 11 martie.

Interviu cu Lucian Georgescu, GAV Scholz & Friends, autorul Fabulospirtului (ups, al Fabulospiritului)

Personal văd FS-ul ca pe un punct de plecare. Pentru brandingul României se vedea o linie continuă şi orizontală pe monitor iar acum a tresărit puţin.