03 martie 2010

Adrian Mironescu, Idegrafo şi Nucu Florea, doi consultanţi independenţi din Iaşi, au fost premiaţi la competiţia internaţională ReBrand100® Award 2010

Comunicat de presă
Iași- 03 Martie 2010 - Proiectul ApaVital, propus de către Adrian Mironescu (Idegrafo) și Nucu Florea, a fost premiat la categoria „Merit” în competiţia internaţională ReBrand 100® Award 2010. Proiectul ApaVital a fost apreciat ca fiind unul dintre cele mai eficiente procese de rebranding, la nivel mondial, implementate în ultimii 2 ani. Categoria „Merit” încadrează proiectul celor 2 consultanți ieșeni în rândul primelor 50 de procese de rebranding la nivel mondial, alături de proiecte ale unor nume mari, din domeniu, ca Interbrand, Lippincott, Siegel + Gale sau MetaDesign.


Este pentru prima dată când rebrandingul unei regii autonome din România este premiat cu o distincție internațională de o asemenea valoare. ApaVital Iași a fost repoziționată ca o companie de utilitate publică aflată în fața unui nou început, în care prejudecățile pot fi îndepărtate prin performanțele obținute atât în planul serviciilor publice şi în plan economico-financiar, cât şi al implementării proiectelor cu finanțare europeană.

Transformarea identitară din RAJAC în ApaVital a reprezentat o mare provocare mai cu seamă pentru faptul că este vorba de o companie de utilitate publică cu o prezență zilnică în viața ieșenilor. Procesul de rebranding a fost inițiat simultan cu transformarea operatorului de apă din regie autonomă în societate pe acțiuni (autoritățile locale din județul Iași dețin, în exclusivitate, acțiunile societății). Fiind vorba despre o organizație foarte vizibilă, supusă judecății publice, a fost imperios necesară o abordare care să comunice simplitate, concretețe, apropiere și încredere.

Acest premiu confirmă reputația inovației ieșene pe piața brandingului și designului, demonstrează că designul grafic românesc și consultanța de brand locală se profesionalizează și devin competitive international. Industriile creative își găsesc locul în această parte a Europei, prin simpla dovadă a existenței unor asemenea parteneriate culturale și de afaceri cum este cea dintre Adrian Mironescu (Idegrafo) și Nucu Florea.

“Rebrandingul ApaVital a fost o adevărată provocare și sunt fericit de acest premiu internațional prestigios ce recunoaște munca și pasiunea depuse pentru un client ce mi-a devenit drag. ” a declarat Adrian Mironescu (Idegrafo).

“Important pentru mine este ca soluția oferită de noi să aducă valoare adăugată pentru societate, iar ieșenii să aprecieze eforturile de modernizare pe care ApaVital le face cu străduință. Nu văd nimic mai important decât obiectul de activitate al ApaVital. Să ai grijă de apa unui ținut precum Iașul este o responsabilitate imensă. Sunt bucuros că spiritul liber și inovația au fost apreciate între primele soluții din lume.” a declarat Nucu Florea.

***************

ReBrand 100® aduce cea mai înaltă recunoaștere pentru excelență în procesele de reconstrucție de brand și design din lumea businessului. Competiția este jurizată, în fiecare an, de experți ai industriei care punctează soluțiile de repoziționare, revitalizare sau redesignul brandurilor în concordanță cu obiectivele strategice propuse. Juriul acestei ediții a inclus personalități ale brandingului și designului mondial cum ar fi Monica Au - Managing Director, Landor Hong Kong; Bill Gardner - Presedinte, Gardner Design; Kit Hinrichs - Creative Director, Studio Hinrichs.
Mai multe informații pe http://www.rebrand.com/2010-rebrand-100-winners-showcase

-------

Adrian Mironescu, Idegrafo - consultant și designer de identitate de brand. Printre clienții și/sau brandurile cu care a lucrat: CCT Consultants, Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Centrul Cultural Francez Iași, Arhipelago, Ecolab România, Microsoft Academic Program România, Erste Bank, Ayon, Metromind, Saviso, Premian, Origyn-fertility center.
adrian@idegrafo.com; 0742 959457;
mironescu.blogspot.com; twitter.com/mironescu


Nucu Florea - consultant independent în branding, PR și marketing strategic, cadru didactic asociat la Faculatea de Filosofie și Științe Social-Politice, Catedra de Științe ale Comunicării, doctorand la FEAA în domeniul marketingului cu o teză despre branding, sub îndrumarea profesorului Stefan Prutianu.
nucu.florea@yahoo.com; 0730 581288;
twitter.com/nucuflorea

-------

Imagini:

Adrian Mironescu si Nucu Florea web 270 kb/ print 1,7 mb
Rebranding ApaVital web 635 kb / print 5,8 mb


Pagina dedicată premiului
www.rebrand.com/2010-merit-apavital

4 comentarii:

  1. Felicitari! Sincere felicitari! Un premiu mare adus la Iasi de voi!

    RăspundețiȘtergere
  2. felicitari pentru premiu (abia astazi am aflat)...chiar ma bucur pentru voi...stiu ca il meritati si cat ati muncit la proiect :)

    Cristina Sentea (Apavital)

    RăspundețiȘtergere