07 decembrie 2005

Cosmote - Connex şi culoarea verde

Pe piaţa românească de telefonie au loc mişcări spectaculoase. După ce Vodafone a achiziţionat Connex formând actualul Connex-Vodafone, acum grecii de la OTE înlocuiesc defunctul Cosmorom cu nounumitul Cosmote. Foarte interesant este faptul că noul brand Cosmote a adoptat culoarea verde, iar noi românii avem un puternic sentiment de déjà vu. Cosmote există deja în Grecia şi va intra şi în Bulgaria, Albania şi Macedonia. Dacă nu ar fi apărut preluarea Connex de către Vodafone, mă îndoiesc, cel putin pentru România, că OTE-ul ar fi introdus Cosmote cu aceleasi culori ca acum. Însă, cu siguranţă au "simţit" grecii că Vodafone (roşu) va înlocui actualul Connex-Vodafone şi atunci pot în mod uşor profita de enorma valoare de brand câştigată (pe bani mulţi) de culoarea verde (ramasă liberă) pe piaţa română. Faină tactică.
Mai avem de aşteptat probabil vreo jumatate de an până când se vor mai linişti apele în domeniul telefoniei. Dar cine ştie ce surprize ne mai aşteaptă.

2 comentarii:

  1. Avand in vedere ca brand-ul nu este prezent doar in Romania speculatiile privind culoarea ar putea fi neadevarate daaaar luand in considerare ca piata romaneasca are un potential mare e posibil ca sa-si fi gandit (re)brandig-ul in jurul clientilor romani.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cosmote ar fi introdus aceasi culoare Acel tip de verde - considerat de unii verde Connex, a fost introdus de opratorul roman Connex in 2005, dupa ce ani de-a randul romanii au fost obisnuiti cu un verde-brad. Cand Connex introudcea noua tenta de verde Cosmote il folosea deja in Grecia. "Culoarea" grecilor face parte din formarea unui "brand european" (asa cum Vodafone si-a asociat pe plan mondial culoarea rosie).

    RăspundețiȘtergere