13 ianuarie 2006

Familia D

Am văzut o reprezentare interesantă a familiei, plină de semnificaţii, în noile billboard-uri de la Dedeman care au apărut în oraş. Headline-ul sub care se prezintă campania e "Pentru familii fericite". Ce familie fericită e aceea în doamna e simbolizată de un ciocan şi domnul de un cui? Oare au şi copii? Cum arată? Chiar aş fi curios să văd. :)

12 comentarii:

  1. Poate e ceva intentionat ironic, ea (ciocanul) il "bate la cap" (cicaleste) pe el (cuiul) :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Acolo scrie "Pentru camine fericite", nu "Pentru familii fericite". Si in cazul asta, merge destul de bine, parerea mea :)

    RăspundețiȘtergere
  3. sixturi, eu stiam ca omul sfinteste locul, si chiar daca ar fi sa o luam cum zici tu, tot nu tzine ideea lor de femeia care-l bate la cap pe barbat, ca in jurul unei familii de genul asta nu poate fi un camin fericit. Din punct de vedere grafic, insa, imi plac.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sis, mi-a ramas intiparita in minte ideea de familie cand am citit headline-ul. Cum a spus si Iulian, nu are cum sa fie un camin fericit fara o familie fericita.Din punct de vedere grafic sunt realizate fain.

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu cred ca ideea campaniei era de a umaniza caminul, nu de a dezumaniza persoanele.

    Oricum, apropo de asta, check the logo de pe mouse pad: http://www.gb.tu-clausthal.de/Bildschirm/grafik/inventar/mauspads/boeder1.jpg

    RăspundețiȘtergere
  6. Poate ar fi avut intentia de a umaniza caminul. Reprezentarea nu mi se parea prea fericita. Inca mai sunt curios daca au si o varianta cu plozi. Ma voi interesa.

    Logo-ul se potriveste la fix cu cel din postul precedent. Oare numai noi vedem in logo-urile acestea "prostii" ? ;)

    RăspundețiȘtergere
  7. am vazut si eu reclama asta..am ridicat din umeri si am mers mai departe.. oricum,parerea mea: daca nici cunoscatorii nu sunt siguri de ce vrea sa spuna reclama, asta nu e un semn ca omul de rand (caruia i se adreseaza, de altfel) n-o sa inteleaga nimic din ea?..

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu le consider destul de amuzante.
    Este EVIDENT ca "domnul" este destul de nefericit (ca si cum nu era de ajuns faptul ca el e un cui si ea un ciocan, in cel de-al doilea billboard, "doamna" este si mai inalta decat el :)); deci e clar: domnul e sub papuc)
    Eu inteleg asa reclama asta:
    "Daca macar in familie sunt sub papuc, macar caminul (prin asta intelegand casa in care locuieste) sa fie asa cum vreau si Dedeman imi ofera totul pentru interior, totul pentru exterior :)"

    RăspundețiȘtergere
  9. mi mi se pare extrem de evident ca sunt prea criptate. evident ca la nivel de mesaj, asta era sugestia: femeia il bate la cap pe barbat pentru a lua o decizie asa cum o doreste ea. ca executie mi se par aglomerate si ca mesaj mi se par ambigue. deci: great work :-)

    RăspundețiȘtergere
  10. Incepeti si dati fratilor variante daca sunteti asa destepti. Nici ca-i urat nici ca-i frumos nu spuneti.
    Eu unul nu mi-am facut nici o parere din discutiile voastre. Raman la capitolul "amuzante"

    RăspundețiȘtergere
  11. Cred ca arata ca fratii parchet, cherestea, cada de baie....

    RăspundețiȘtergere