16 februarie 2006

He, he...noutăţi la Cosmote

În razboiul rece privind culorile ce definesc identitatea corporativă, operatorii de telefonie mobilă se află, în 2006, într-o perioadă cel puţin paradoxală: culorile au ajuns să se suprapună - roşul Zapp cu roşul Vodafone şi verdele Connex cu verdele Cosmote. Numai Orange pare departe de aceste dispute, portocaliul fiind mai degrabă folosit în alte domenii economice - bancar, farmaceutic şi nu numai. Pe această piaţă a telecomunicaţiilor, problema confuziei de brand determinată de intrarea în Romania a companiei Cosmote a făcut ca aceasta din urmă, de la jumatatea lunii februarie, să anunţe adăugarea culorii galbene, în scopul distingerii sale în raport cu rivalul Connex Vodafone.

Surse din piaţă spuneau încă de la finalul anului trecut că cei de la Connex Vodafone ar putea face presiuni asupra Cosmote şi ar putea să îi implice pe greci chiar şi intr-un proces, varianta mai putin plauzibilă insă. Acuzată de specialişti că îşi construieste un brand pe o bază solidă realizată exclusiv de Connex, compania Cosmote Romania a modificat logo-ul sau şi identitatea corporativă în sine, adăugând galbenul pe lângă verde şi alb; un galben pe care nu îl mai foloseşte nici un alt operator, deci grecii sunt hotâţi să se folosească doar de resursele lor, fară a mai risca să intre în dispute comerciale cu concurenţa.

Sursa

3 comentarii:

  1. si uite cum Cosmote-ul se duce la vale. Inca mai ia si viteza din cand in cand. :) sa-i vad eu cum o sa mai descurce cu printurile, ca tot ce o sa fie nu suprafatza alba o sa creeze probleme din cauza galbenului necontrastant, sau ma rog, diferite probleme cromatice, ca deja imi ia foc retina cand ma uit la noile culori cosmotice.
    Ajungem acum si la partea care mi se pare cea mai neinspirata si anume alegerea unei culori care nu o are nici un alt operator nu neaparat din tzara, dar cred ca si la nivel international...pai nu e un semn de alarma ca nu o mai are nimeni? Eu sunt inca de parere ca daca ai gasit o culoare care nu e folosita,de cele mai multe ori culoarea respectiva nu prea e potrivita pentru domeniul respectiv. Nu zic acum ca trebuiau sa astepte procesul cu CONNEX si sa nu renunte la verde exclusiv, dar poate mergea o alta culoare in loc de galben. Oricum, COSMOTE-ul a inceput cu o identitate shubreda, care mie cel putin nu mi-a inspirat incredere de la bun inceput.

    Amiiin, fie-i tzarana usoara!

    RăspundețiȘtergere
  2. Super color scheme, I like it! Keep up the good work. Thanks for sharing this wonderful site with us.
    »

    RăspundețiȘtergere