31 mai 2008

Google - new favicon, new icon

Google a trecut de la "the big G" la "the little g". G-ul mare cred ca era mai usor de reperat si il asociasem de mult cu cautarea. Vom face asta, cu siguranta, si cu g-ul nou, cel mic. Au dorit ca simbolul lor sa para mai "friendly", mai putin corporatist, mai modern.
Aceasta schimbare a facut deja multe valuri (deocamdata negative). Asta arata importanta faviconului ce s-a transformat intr-un simbol.

favicons: a short icon, associated with particular website or webpage that appears in the web browser's URL bar, next to the site's name (Alina Wheeler, Designing Brand Identity)


Au mai scris: Marius Butuc, Adrian Voinicu

3 comentarii:

  1. datorita noului favicon de la google am luat decizia sa-mi montez si eu unul:) imi place mult cel nou (este o schimbare prietenoasa). momentan faviconul meu nu reprezinta prea multe (este o agrafa ... asta asa ca sa "prinzi numele")... dar poate pe viitor o sa lucrez la o idee mai "prietenoasa" :)

    RăspundețiȘtergere
  2. M-am gandit la un nou logo/identitate, dar nu cred ca fac pasul asta. Identitatea actuala este prea cunoscuta si brandingul lor e impecabil pana acum. Ar fi pacat sa schimbe ceva ce a prins deja foarte bine.

    RăspundețiȘtergere