21 februarie 2011

MyWay de la Maguay


În urmă cu doi ani, pe când discutam cu o persoană importantă din IT-ul românesc (despre rebrandingul firmei sale), mi-a spus că dorește să ia tuturor consultanților din firmă laptopuri Maguay, deoarece i-a plăcut foarte mult cum le e gândită arhitectura, că sunt făcute cum trebuie. Venind din partea dumnealui, recomandarea (surprinzătoare, la prima vedere, pentru un produs românesc din catergorie) mi s-a părut chiar valoroasă și am remarcat atunci o firmă cu potențial frumos.


Zilele trecute Maguay a lansat brandul de portabile MyWay (ex eXpertBook), destinat utilizatorilor casnici, cu ajutorul GrapefruitPrintr-o nouă identitate, mai prietenoasă și mai expresivă, MyWay vorbește dezinvolt despre configurabilitate (vezi numele), tehnologia de ultimă generație și cel mai bun și rapid service pentru laptopuri din România. MyWay este un brand ancorat în prezent și în realitate, care te încurajează să cumperi românește pentru calitate și atractivitate, iar nu din nostalgie sau naționalism fără substanță. 


Noua identitate aduce brandul în linia bunelor practici observabile în lume iar legătura cu tradițiile românești e o mișcare ce atrage atenția și creează asocieri interesante. Seria limitată MyWay dorește să fie un simbol complet al calității și inovației românești. Și pentru a spune acestă poveste, am ales două exemple de măiestrie ale meșterilor populari din Transilvania. 


Conexiunea cu tradițiile românești a apărut din două motive:
- tradițiile acestea conțin lucruri cu adevărat valoroase, care ne fascinează pe noi toți, astăzi
- prin asocierea cu valori autentice (vechi și contemporane deopotrivă), MyWay vrea să demonstreze că originea românească poate fi, contrar prejudecăților, o asociere de brand credibilă, relevantă și pozitivă. (Ștefan Liuțe) 

Renumele unei nații ține în mare măsură de brandurile sale proprii și sper ca Maguay să iși aducă cât mai mult contribuția la o imagine pozitivă și modernă a României.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu