30 aprilie 2006

Moldova: "Descoperiţi-ne!"

Un cub colorat tridimensional tinut in maini si sloganul "Descoperiţi-ne" ("Discover us") ar putea deveni brandul R. Moldova.
Potrivit proiectului, R. Moldova este reprezentata printr-un cub tridimensional, care are mai multe semnificatii. Pe de o parte, acesta se asociaza cu o piatra pretioasa, mica si necunoscuta, precum este Moldova. Pe de alta parte, cubul este format din intersectia mai multor linii, care indica rascruce de drumurilor si de mai multe culturi. La fel, acesta este compus din trei culori, albastrul reprezentand businessul si investitiile, verdele - turismul si rosul, agrobusiness-ul. Continuare (Sursa )

UPDATE:
O analiză exelentă a propunerii de mai sus - Corin Chiriac.

6 comentarii:

  1. Mie mi se pare foarte subtire incercarea. Arata prea tech-i si prea in tendinte. Pare lipsita de viziune strategica.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt curios sa mai vad si alte propuneri (nu e varianta finala). Ca romani avem o sensibilitate mare cand e vorba de Basarabia asa ca vom urmari cu mare interes ce se va intampla pe mai departe. Ma asteptam la o viziune etno :).

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt de acelasi parere ca si tine, Adi. Chiar ma asteptam sa vad ceva legat de motivele "etno" ale R. Moldova, nicidecum ceva legat de "business" sau "cub tridimensional".. Se poate mult mai bine,sa nu mai spun ca typo nu este tocmai cel mai potrivit. Sper ca sa mai exista alte concepte.

    RăspundețiȘtergere
  4. Din cate stiu cubul este tridimensional din oficiu :) :) nu stiu sa existe cub ne-tridimensional, asa ca dupa parerea mea au incepusera prezentarea cu o bila neagra. Ca simbol imi place, totusi nu-l vad extrem de potrivit pentru subiect, in loc de fontul ala ar fi mers ceva customizat.

    RăspundețiȘtergere
  5. apropo de branding, adi, buna :):
    http://www.galasocietatiicivile.ro/index.php?menuid=87&cat=8&project=16

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc pentru informatie, Oana. Foarte interesant.
    Iasule, ramaii in urma! Grabeste-te!

    RăspundețiȘtergere