31 august 2007

HP: Paula Scher for your business

Trendul e de a se renunta la print si de a se merge mai mult pe digital. HP vrea sa faca ceva in privinta asta, nedorind sa isi lase la greu componenta de print.
Asa a lansat o campanie integrata cu tema "What do you have to say?" mergand spre Print 2.0 (faina denumire).

Gwen Stefani, Jake Burton (fondator Burton Snowboards) si Paula Scher (partener Pentagram si unul din modele mele) transmit prin aceasta campanie ca printul sa fie folosit intr-un mod mai creativ si in acelasi timp mai folositor.

"The idea behind the whole campaign is to change people's behavior and give them new ideas on what to print," explains Margaret Johnson, creative director at Goodby. "Rather than just printing out Word documents and things you typically do at home, we want to broaden people's horizons."
Well.. o campanie de comunicare cu micrositeuri, unul din ele dedicate Paulei Scher. Trei sectiuni:
Building a brand identity - Avem si un interviu video in care vorbeste de inspiratie, de exemple celebre ale muncii ei si de brand identity templates (Bold, Modern, Edgy, Elegant and Friendly-- that include letterhead, envelopes, business cards and notecards.)
Paula's template colletions - Iti poti face singur online identitatea pe sabloane de la ea. Deocamdata sunt 2 (friendly si modern) din cele 5 enumerate mai sus. Scrii numele, alegi tema, scrii adresa... si poti downlada si printa materialele. Si gata, ai brandul. :) (glumesc)
Iata un exemplu in format pdf.
Extending your brand- vizitatorii sunt condusi la designeri din AIGA, la cateva carti din domeniu si resurse web.

In fine.. trebuie sa recunos ca nu m-am prea m-am asteptatat ca ea sa promoveze ideea de identitate pe sabloane. Experienta pe microsite-ul dedicat se si termina cu "For advice from HP on designing on your logo and marketing materials, visit Logoworks." (stiti ca HP a cumparat Logoworks la sfarsitul lui aprilie..)

Pe de o parte HP zice ca ajuta microbusiness-urile care nu ar da bani pe design. Oare asa o fi? Voi ce credeti?

thx to Jorj for the subject

4 comentarii: