11 aprilie 2008

Logo Summit Nato Bucuresti 2008 - UPS!

"Aripile libertatii" s-au cam frant. Cititi mai departe de ce:

"In logo NATO Bucharest Summit was used my image without me. SC STREAMLINE COMMUNICATIONS have not copiright of this image." Asa incepe un prim mail venit din partea Sviatlanei Tatarnikava.

Contactati de catre imagoo, reprezentantii Streamline Communications au declarat ca executia finala a logo-ului Summit Nato Bucuresti nu le apartine, ea fiind realizata in cadrul NATO.

Alina Coca, reprezentant al echipei române de organizare Summit pe zona operatiuni media Romania, a declarat pentru imagoo ca executia finala a logo-ului nu apartine Streamline, ci unor designeri din Bruxelles NATO.

Din pacate, pana la ora redactarii materialului de fata, reprezentantii NATO de la Bruxelles nu au raspuns solicitarilor www.imagoo.nu.

Imaginea Sviatlanei Tatarnikava a fost creata in septembrie 2007 ca o varianta de logo pentru o agentie de publicitate si reprezenta zborul creativitatii, dupa cum a declarat pentru Imagoo designer-ul din Minsk. Agentia de publicitate a ales alta varianta si atunci Sviatlana Tatarnikava a pus varianta de logo pe mai multe site-uri de imagini in 20 octombrie 2007, site-urile respective specificand ca drepturile de copyright apartin autorului.

Orice om care are cunostinte de Illustrator, FreeHand, Corel poate observa ca e doar o transformare de - 12% pe verticala, a mai declarat pentru imagoo Sviatlana.

"Decizia finala in privinta insemnului oficial al Summit-ului a apartinut Secretarului General al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, care a fost impresionat de tema ce a stat la baza lucrarii "Aripile libertatii" realizata de SC STREAMLINE COMMUNICATIONS", se arata intr-o comunicare a Directiei Generala Politici Strategice catre imagoo din ianuarie 2008. Tot in ianuarie 2008 a fost finalizat insemnul oficial al Summit-ului.

Sviatlana Tatarnikava a vazut logo-ul Summit-ului de la Bucuresti in urma cu o saptamana la stirile TV. Intrebata daca intentioneaza sa dea in judecata NATO, designer-ul din Belarus a declarat pentru imagoo ca aceasta decizie va fi luata impreuna cu avocatul ei.

sursa: IMAGOO.NU

4 comentarii:

  1. Super tare. Ce inseamna sa fii conectat la comunitatea internationala! Nu stiu daca aveai nevoie de asta, dar bravo Adi!

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut Marius,
    In cazul acesta meritul e al prietenului Iulian Trasa de la Imagoo.

    ps: Ma bucur ca ti-ai facut blog. te-am si adaugat la mine :).

    RăspundețiȘtergere