16 iulie 2007

Coriolan - Inceputul unei relatii

Joe Finocchiaro si Coriolan - inceputul unei relatii

19 comentarii:

  1. vai vai vai... si eu care eram mandri de ei. De fapt inca sunt, caci am cunoscuti care lureaza acolo :), insa ar trebui sa isi ceara banii inapoi de la cine le-a facut sigla. Am sa discut cu persoanele in cauza sa aflu parerea lor

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu neaparat; dupa ce am patit si eu o coincidentza intre o lucrare de-a mea si una din portofoliul Pentagram (a lor aparand la un an dupa a mea), cred tot mai tare in coincidente.

    RăspundețiȘtergere
  3. sunt de acord cu iulian. Sunt deja prea multe cazuri. Am patit-o si eu au patit-o si altii..cred ca solutia din pacate e sa ne complicam din ce in ce mai tare simbolurile grafice.

    RăspundețiȘtergere
  4. eu unul nu cred in coincidente. cred ca si noi de inspiram din "afara", dar cred ca si cei din "afara" se inspira de la noi.

    in fapt. cred ca o inregistrare a indentitatii la nivel mondial/european sau macar national ar rezolva intr-un fel problema cu cine a facut-o primul si cine s-a inspirat. dar e scump si nici nu cred ca prea curand o sa avem o baza de date si un soft care sa gaseasca asemanarile cat de cat :P

    cred ca cei care investesc in imaginea firmei ar trebui sa investeasca si in protejarea acesteia.

    RăspundețiȘtergere
  5. proro, ai idee cate identitati noi apar in fiecare zi la nivel global ?
    Statistic vorbind, oricat de vasta ar fi cultura cuiva pe acest domeniu, tot nu are cum sa fie la curent cu toate.

    In ceea ce priveste inregistrarea si protejarea unei imagini la nivel global, trebuie sa tinem cont de ce cheltuieli ar implica lucrul asta, chiar si pentru o companie mare/marisoara.

    RăspundețiȘtergere
  6. proro..esti cam naiv :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Cine l-a facut?
    Daca e copie se vede in portofoliul designerului :)

    RăspundețiȘtergere
  8. am vorbit cu cei ce lucreaza acolo sa ii sesizeze sefului de la Coriolan. Am primit raspuns ca au aflat si ei ca sigla lor are un element copiat din alta parte... exact exemplul redat aici. Insa nu mi-au mai spus ce masuri s-au luat

    RăspundețiȘtergere
  9. @iulian: cam asta am spus si eu. ideea e ca nu vad cum altfel cineva isi poate asuma drepturile asupra unei indentitati. la o adica cum se poate demonstra care e orginal si care e copiutza. mai toti inclina sa acorde statutul de original unei identitati din afara sau al uneia cu mai mare notorietate, ceea ce nu mi se pare corect, avem si noi designeri buni si talentati. si de ce nu, e posibil ca si de la noi sa se inspire altii.

    @paul: naiv? :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Daniel .. prea multa bataie de cap pentru o firma gen Coriolan.

    Urmeaza sa le explicam angajatilor de la cafeneaua obscura de langa sediul Bancpost ca sigla lor e copiata 100% dupa sigla Java ?

    Proro, in mod normal (mai) originala e aia care a aparut prima, ceea ce inseamna ca ar trebui sa strang bani de avocati si sa ma iau la bataie cu Pentagram-ul :D

    RăspundețiȘtergere
  11. :)) pun si eu bani. daca castigam intram in cartea recordurilor, se merita nu ??

    :)))

    RăspundețiȘtergere
  12. iulian, ne(imi) poti arata lucrarea ta ce seamana cu a celor de la pentagram? ...si eu am dimineti in care imi sta parul ca lui robert redford;

    merci.

    RăspundețiȘtergere
  13. Utu, good point :D
    http://studioprimer.com/work.php (proiectul Zilele Carierei) vs. Sonance http://blog.pentagram.com/

    RăspundețiȘtergere
  14. @iulian uite inca una: http://www.nextfinance.cz/ :)

    Exista coincidente si coincidente. Cateodata ai ce face, cateodata nu.
    Dar daca se stia de mult ca e o copie de ce nu s-a facut ceva? Aici apare natura plagiatorului.
    Si totusi cine l-a realizat?

    RăspundețiȘtergere
  15. da, acuma vad: felicitari iulian! ptr. logoul realizat - cat despre vreun posibil plagit am indoieli mari (geometriile ce compun forma finala sunt... notorii; fara a voi sa shtirbesc in vreun fel meritul tau)

    e flatant daca una din ideile tale se regaseshte in pentagram - inca odata bravo!

    In cazul nextfinance.cz e aprox. la fel (de ex. "spirala de aur" compusa din diverse geometrii - in cazul de fatza patrat - duce la la forme similare); mai era un logo ptr. o competitzie fia, realizat asemanator, destul de vechi.

    RăspundețiȘtergere
  16. Bear Stearns are un alt ID.
    Ceea ce a facut Finocchiaro e o schita realizata in 1997. Totusi..

    RăspundețiȘtergere
  17. Toata lumea se inspira cate putin de afara. Daca modelul lor functioneaza, de ce nu l-am imprumuta? Stim foarte multe cazuri in Romania, nu-i asa?

    RăspundețiȘtergere
  18. Si totusi, de ce un "followed" link? E o strategie de publicitate negativa?

    RăspundețiȘtergere
  19. Cred ca tot apar probleme din astea la diverse branduri. Si surprinzator sau nu, multe sunt asemanari intamplatoare.

    RăspundețiȘtergere