06 august 2007

Un iesean la seminarul anual al lui Milton Glaser

Despre cine e vorba?
As fi vrut sa fie despre mine dar nu e (inca). Ieseanul e Marius Ursache (Grapefruit).
Ei bine, Milton Glaser e unul din pionierii si legendele, slava Domnului, inca vii ale designului.
Sa il intalnesti, ba mai mult sa ai ocazia de a invata de la el timp de o saptamana e chiar un vis. Cam ca la concertul cu Rolling Stones unde mergeai sa ii vezi caci nu se stia cand mai aveai ocazia, cam asa si cu intalnirea cu Milton Glaser. De fapt e mult, mult mai mult, atunci cand iubesti domeniul. (plus ca e nascut in 1929. :)

In our industry, Milton Glaser’s SVA Summer workshop is legendary (not to mention secretive: the first rule of the Milton Glaser Summer Program is that you don’t talk about the Milton Glaser Summer Program). (Speakup)

Ce mi-a scris Marius:

Hello,
A fost un grup exclusivist, de 25 de designeri (e al treilea an in care incerc sa ajung la aceasta serie de seminarii). Seminarul e mult prea complex pentru ca sa il pot povesti, ce pot sa spun e ca a fost o experienta care a meritat din plin, una dintre cele care iti influenteaza decisiv cariera si viata. Am avut ocazia sa ii intalnesc si sa stau de vorba si cu adevarate legende.

Milton Glaser e dedicat complet designului si e foarte activ si acum, la 78 de ani, profeseaza in continuare si, din nou, e greu sa iti relatez o experienta intensiva, de o saptamana, in cateva cuvinte. Daca ar fi doar un cuvant, ar fi ‘extraordinar’.

Ma bucur sincer pentru el.

update: Logouri si branduri (un articol recent care merita mentionat)

2 comentarii:

  1. Bravo pentru Marius. Sa vedem cum se reflecta experienta in partea de design a viitoarelor proiecte Grapefruit.

    RăspundețiȘtergere